whatsapp

Ekonomi

TÜMSİAD’DAN İSTİHDAM ÇALIŞTAYI!

TÜMSİAD Gebze Şubesi tarafından önceki gün Gebze’de “İstihdam ve nitelikli ara eleman” çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılanlar nitelikli eleman sorununa dikkat çekerek, meslek liselerinin artırılmasını istediler.

23 Ekim 2017 Saat: 10:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.863 kez okunmuştur

TÜMSİAD’DAN İSTİHDAM ÇALIŞTAYI!
TÜMSİAD’DAN İSTİHDAM ÇALIŞTAYI!

Holiday INN Otel’de düzenlenen çalıştaya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, GTO Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, MHP ilçe yönetimi, KOSGEB Kocaeli OSB Bölge Müdürü Hakan Demirci, SGK Gebze İlçe Müdürü Hüseyin Şenlik, Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İş Kur Gebze İlçe Müdürü Ayhan Kutlu, Marka Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Nihat Yıldırım, GENÇSİAD Gebze Şube Başkanı Lokman Kılıç, KAISİAD Gebze Şube Başkanı Nasrettin Bavaş, MAGİAD Başkanı Tuncer Saltaş, GİRİB Başkanı Kemal Tokmak, TÜKSİAD ve DASİAD temsilcileri le TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Soner Biber, TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Abdulkadir Yılmaz,  TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Ölmez, TÜMSİAD Bursa ve Yalova şubeleri ile davetliler katıldı.

Programda Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve GTO Başkanı Nail Çiler kısa birer konuşma yaparak istihdamın ülke için önemine dikkat çektiler ve bunu için de meslek lisesi sayısının hızla attırılması gerektiğine vurgu yaptılar.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise lise ve üniversite mezunları için meslek kurslarının açılmasını istedi ve bu kursiyerlerin işyerlerinde barındırılmalarına dikkat çekti. Kursiyerlerin sahada çalışmasının şart olduğunu ifade eden Doğan, ayrıca genç neslin işyerlerinde istihdam edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

YENİ NESİL KANAL DEĞİŞTİRİR GİBİ İŞ DEĞİŞTİRİYOR!

Son olarak Dr. İlkay Güntaş, “İstihdam ve nitelikli ara eleman” konusunda katılımcılara sunum yaptı. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin nitelikli ara elaman olduğuna dikkat çeken Güntaş; “Ne zaman ki fen lisesine giden çocuğumuz kadar meslek liselerine giden çocuklarımızı da önemsersek sorun o zaman çözülür” dedi. Eskiden Tekel, DSİ ve Karayolları gibi kurumlarda işe başlayan nesillerin emeklilik boyunca bu kurumlarda çalıştığına değinen Güntaş; “Şimdi ise yeni nesil, Tv kumandasından kanal değiştirir gibi iş değiştiriyor. Bunun da önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu. Program daha sonra katılımcılarla yapılan anket ve soru-cevap bölümleri ile sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑