Güncel

Türkiye alev alev

Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları beşinci günde de sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin verdiği bilgilere göre 30'u aşkın ilde 107 orman yangını çıktı, bunlardan 98'i...

1 Ağustos 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 198 kez okunmuştur

Türkiye alev alev
Türkiye alev alev

Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları beşinci günde de sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin verdiği bilgilere göre 30'u aşkın ilde 107 orman yangını çıktı, bunlardan 98'i kontrol altına alındı. Manavgat, Marmaris, Bodrum dahil 9 bölgede yangın söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

Yangından etkilenen alanlar 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesine acil ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon lira gönderildiğini duyurdu. Yangınlarda 5'i Manavgat'ta, biri Marmaris'te olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gazipaşa ilçeleri, Mersin'in Silifke ilçesi ve Muğla'nın Bodrum Marmaris, Köyceğiz ile Milas ilçelerinde orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Yangın bölgelerinde halk adete seferber oldu. Kimi vatandaşlar itfaiyecilere yardım götürdü kimi ise damacanayla su taşıdı.

 Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Nem yüzde 10'a düşüyor. Çok daha dikkatli olmamız lazım" uyarısında bulundu.

Pakdemirli "Mersin Silifke'de 2 yangın kontrol altına alındı. Böylece Mersin’de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑