whatsapp

Güncel

"ÜRETİCİLER VE TÜKETİCİLER ARASINDA GÜVEN OLUŞMALI"

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 15- 21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

17 Mart 2016 Saat: 19:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.185 kez okunmuştur

"ÜRETİCİLER VE TÜKETİCİLER ARASINDA GÜVEN OLUŞMALI"
"ÜRETİCİLER VE TÜKETİCİLER ARASINDA GÜVEN OLUŞMALI"

Çiler mesajında şu görüşlere yer verdi:15 Mart 1985 yılında Birleşmiş Milletlerin Tüketici Evrensel Bildirgesi'ni ilan etmesi ile her yıl 15-21 Mart arası Tüketiciyi Koruma haftası olarak kutlanmaktadır. Üretim şekillerinin değişmesi ile üreticiler daha çok ve çeşitli ürünü pazara sunmakta ve tüketiciye daha kolay ulaşmaktadır.Tüketicinin korunması adına 1995 yılında Tüketici Yasasının yürürlüğe girmesi ile tüketici ve  üretici  arası ilişkiler daha adil olarak dengelenmekte daha kaliteli ve düzenli işleyen bir süreci beraberinde getirmektedir. Tüketici Kanunu ile pazara sunulan ürünlere çeşitli standartlar getirilerek, Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemelerinin kurulması sağlanmıştır.

HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER 

Tüketiciler aldanmadan ve yanılmadan sağlıklı bir tüketim mekanizmasının işleyebilmesi için, satış sonrası hizmetleri, kendi hak ve yükümlülükleri ile üretici ve satıcıların yükümlülüklerini bilmesi ile olabilmektedir. 

Bu nedenle her yıl 15-21 Mart arası kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftasının amacı tüketici haklarına yönelik bilinçlendirme çalışmaları, tüketici güvenliği, üretici ve tüketici arasındaki güvenin güçlenmesi konusunda büyük önem taşımaktadır. Yasa ile önemli ölçüde üretim ve hizmet kalitesi de artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ile tüketicinin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sağlanması adına çalışmaların yürütüldüğü 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftasını en içten dileklerimle kutlarım."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑