whatsapp

Ekonomi

Ürettikleriyle ev ekonomisine katkı sağlayacaklar

Kartepe’de yaşayan kadınlar, kendi elleriyle ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlayacak

10 Mart 2022 Saat: 01:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.963 kez okunmuştur

Ürettikleriyle ev ekonomisine katkı sağlayacaklar
Ürettikleriyle ev ekonomisine katkı sağlayacaklar

Kocaeli’ni Kartepe ilçesinde açılan Hanımeli Pazarı ile ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar, Kartepe Kapalı Pazar alanında her çarşamba el emeği ürünlerini satma imkanına kavuştu.
Evlerinde ya da bahçelerinde ürettikleri gıda, el işi, örme gibi ürünleri değerlendirmek isteyen Kartepe’nin kadınları, yeni bir proje ile ticarete atıldı. Kartepe Belediyesi’nin Hanımeli projesi ile harekete geçen kadınlar, kurulan 110 stantta ürettiklerini satacak. Her çarşamba günü ücretsiz olarak kurulan stantlarda satış yapacak olan kadınlar, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve ekibine teşekkür etti. Açılışa Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk Şişman’ın yanı sıra MHP Kartepe İlçe Başkanı Hayati Dilek, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Top, AK Parti ilçe kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.
Çalık teşekkür etti
Pazarda tezgah açan kadınlar adına konuşan Rabia Çalık, “Kendi el emeklerimizi sergileme fırsatı bulduğumuz bu stant için Kartepe Belediye Başkanımız Mustafa kocaman ve Elif Durmaş’a teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi. Ardından söz alan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman,“Bu hizmeti ilçemize kazandırmanın gururu ve heyecanını yaşıyorum. Başımızın tacı kadınlarımıza, Kartepeli kadınlarımıza hayırlı olsun. Burası gerçekten sınırlarımızın ötesinde, bölgemize hizmet edecek kadınlarımız; evde ürettikleri el emeği ve organik ürünlerin satışının yapılacağı bir tesis olacak. Kadınlar burada para kazanacak, ev ekonomisine katkı sağlayacak. Burası; bundan sonraki ticari hayatlarının başlangıcı olacak” diye konuştu
“Kartepe insanı özeldir”
Başkan Kocaman, “110 ablamız iş yeri açtı diye kabul ediyoruz. Bunun yanı sıra ileride kurumsal şirketler açacaklarını biliyoruz. Kartepe insanı gerçekten çok özeldir. Bir güzel tarafı da ilçemizin insanlarına hizmet verecek. Ablalarımızın her daim yanında olduk bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Hem ablalarımız hem de ilçemiz kazanacak. Önce sabırlı olacağız. Soğuk günlerde burada tezgah açmak kolay değil. Fiyatlarımız uygun olacak. En nihayetinde kurumsallaşmış, tutunmuş bir pazar olarak bundan sonra Kartepemiz ve insanlarımıza hizmet edecek inşallah. Burası bizim annemizin, kardeşimizin, ablamızın. Burası bize emanet. Buraya sahip çıkacağız. Belediyemizle, siyasetçimizle buraya sahip çıkacağız” diye konuştu.
‘Ablalarımıza destek olacağız’
Başkan Kocaman, “Ablalarımızın burada tutunmasına destek olacağız. Bu pazarda emeği geçen ablalarımıza, Kartepe Belediyesi ailesi olarak gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Açılışımızı onurlandıran siyasi parti temsilcilerimiz ve protokolümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kartepe Kaykamamı Altuğ Çağlar da, “Saygıdeğer hanımefendileri ve beyefendileri selamlıyorum. Buradan 30-35 sene öncesine gitmek isterim. Babamız bir serzenişte bulundu. Salonlarımızda hanımefendiler her an misafir gelir diye odayı kilitlerdi. Aman çocuklar girmedin derdi. Yaptığınız emekleri de kapalı alanlarda tutardınız, sandıklarda saklardınız. Şimdi ne kadar güzel ki bu eserlerinizi, yaptığınız güzellikleri tüm insanlara sunuyorsunuz. Emeği geçen başkanımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.( Haber: Ufuk Bağan)

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑