whatsapp

Eğitim

VADİ'DE YIKIM KARARI DOĞRU

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün basın toplantısında Bilişim Vadisi'ndeki ortaklık paylarının yüzde 15'ten 27'ye yükseldiğini söyledi. Vadi içinde GYTE döneminden kalma iki binanın yıkılmasının i

4 Şubat 2016 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.496 kez okunmuştur

VADİ'DE YIKIM KARARI DOĞRU
VADİ'DE YIKIM KARARI DOĞRU

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün göreve atandığı 18 Kasım 2014 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği çalışma ve faaliyetleri, üniversitenin ileriye yönelik hedeflerini basın toplantısıyla açıkladı. GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Konferans Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, GTO Başkanı Nail Çiler, bürokratlar, bölgemizdeki OSB'lerin başkanları ve bölge müdürleri katıldı.

2023 HEDEFİ: NOBEL

Toplantının ilk bölümünde göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları aktaran Rektör Görgün aranın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Görgün, 2023 yılı hedeflerinin Nobel ödülü alan bilim insanlarının yetiştiği, ekonomiye ve teknolojiye yön veren, bilgi ekonomisinin hakim olduğu bir Gebze Teknik Üniversitesi olduğunu kaydetti. 

GTÜ VAKFI KURULUYOR

Bir diğer önemli hedeflerinin Gebze Teknik Üniversitesi Vakfı'nın kurulması olduğunu belirten Rektör Görgün bir dünya üniversitesi olma yolunda vakfın büyük önem taşıdığına işaret etti. Vakfı kurmaktaki amaçlarından birinin GTÜ'yü tercih eden öğrencilere burs temini olduğunu kaydeden Görgün ayrıca sosyal projeler yürütmeyi hedefleyen öğrencilere bu vakıf üzerinden destek sağlayacaklarını kaydetti. Görgün vakfın kuruluş aşamasında gelirlerini ilk etapta hayırseverler ve iş adamlarından sağlayacağını ancak iki ve üçüncü aşamalarda kimi çalışmalar üzerinden vakfın kendi gelirinisağlayabileceğini söyledi.

BİLİŞİM VADİSİ'NDE PAYIMIZ ARTTI

Muallimköy'de inşasına başlanan Bilişim Vadisi'nde GTÜ'nün ortaklık payının yüzde 15'ten yüzde 27'ye yükseldiğini belirten Rektör Görgün, vadinin yapıldığı alanda sadece arsa değil aynı zamanda bina sahibi de olduklarını, bu haklarından esasla paylarının arttığını söyledi. Görgün, GYTE döneminde yapılan ve yıkıldıktan sonra çok tartışılan iki binaya ilişkin olarak ise, "Bu binaların ruhsatları yoktu. Öylesi bir vadide ruhsatsız bina düşünülemezdi. 

BİNALARIN YIKILMASI DOĞRU KARAR

Ayrıca yapılan teknik incelemelerden sonra binaların olası depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Binaların yıkılıp yenilenmesi yerinde bir karar olmuştur" dedi. Görgün ilerleyen yıllarda GTÜ çatısı altında bir teknokent yapılanmasının talepler doğrultusunda mümkün olduğunu kaydetti. Görgün yakın yerlerde teknokentler olmasına karşın bu teknokentlerin üniversite bünyesinde olmadığını belirtti. 

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversite sanayi işbirliğine de büyük önem verdiklerini belirten Haluk Görgün özellikle yakındaki OSB'ler ile önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Görgün, Güzeller OSB'deki lojistik firmalarının talepleri üzerine lojistik üzerine lisans çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Albaraka Türk ve Kuvey Türk Katılım Bankaları ile yapılan anlaşmalar sayesinde banka personelinin üniversitelerinde lisansüstü programlarında eğitim almalarının sağlandığını belirten Görgün ayrıca Şişecam Ar-Ge merkezi ile yapılan protokol gereği lisansüstü seviyesinde cam bilimi ve teknoloji programının açılmasının senatoda karara bağlandığını, YÖK onayının beklendiğini dile getirdi. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑