whatsapp

Ekonomi

'VERİLEN SÖZLER TUTULSUN'

Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, kendilerine verilen ev sözünün tutulmasını beklediklerini söyledi.

13 Kasım 2016 Saat: 10:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.678 kez okunmuştur

'VERİLEN SÖZLER TUTULSUN'
'VERİLEN SÖZLER TUTULSUN'

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gebze Şubesi üyeleri önceki gün biraraya geldi. Dernek binasında düzenlenen toplantıya TÜED Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve yönetim kurulu ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Emekliler adına açıklama yapan şube başkanı Ali Tunç, şunları söyledi; "Emekliler olarak bizler, bu ülkenin büyük bir kesimini oluşturuyoruz. Emeklilerin en büyük sorununun başında konut sıkıntısı geliyor. Her 4 emekliden birinin evi yok. Bu konuyla ilgili olarak TOKİ ile görüştük.

KİRAZLIPINAR’DA YER VAR

TOKİ yetkileri bunu yapabileceğini söyledi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu genel kurulumuza katılarak konut konusunda gerekli desteği yapabileceğini söyledi. Ardından Kocaeli Valisi ile Kocaeli’ndeki 4 dernek şube başkanı olarak bir araya geldik. Bin 870 emeklinin konut talebini Kocaeli Valiliğine gönderdik. Valilikte bu konut talebini TOKİ’ye verdi. TOKİ hazineye ait olan yerler için tespit yapıldı. Gebze’de vakıf yeri olarak Kirazpınar Mahallesi’nde yer olduğunu tespit edildi.

İNTİBAK YASASI RAFA KALDIRILDI

TOKİ, Kirazpınar Mahallesi’ndeki vakıf yerlerini hala projelendirilemedi. Promosyonla ilgili olarak ise Sosyal Güvenlik Bakanımız geçmişte verilen sözü sanki kendileri vermemiş gibi böyle bir sözümüz yoktur diyor. Yılbaşına kadar bekleyeceğiz. İntibak yasası ile ilgili olarak çalışmalar başlatılmıştı. Ancak bu çalışmalar rafa kaldırıldı. Derneğimizin 46’ncı yılını önümüzdeki günlerde kutlayacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑