whatsapp

Kültür/Sanat

Yalova “Gastronomi Günü” Katılımcıları Ağırladı

Yalova Turizm Derneğinin İlkini Gerçekleştirdiği “ Gastronomi Günü” Etkinliğine katılan Turizmci ve Gazeteciler Altınova ve Yalova’da Tarihi ve Turistik yerleri gezdi. Gastronomi paneline katılanlara verilen konferansla Yalova yemekleri tanıtıldı.

9 Kasım 2023 Saat: 15:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.486 kez okunmuştur

Yalova “Gastronomi Günü” Katılımcıları Ağırladı
Yalova “Gastronomi Günü” Katılımcıları Ağırladı

İGFA – YALOVA : Özden DEMİRCİ

VALİ KADIN KOOPERATİFİ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Altınova Hersek Lgünü Coffee Chefs Restoranda kahvaltı ile başlayan program, Altınova’nın geleneksel ve özel yemekleri tanıtıldı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve programa katılan protokol YTSO Fuayene alanında Yalova Kadın Kooperatiflerinin geliştirdiği Gastronomi ürünleri sergisini ziyaret etti.

GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ YERLER

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın katılımıyla beraberindeki heyet 2500’den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü kuş gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini gezdi.

GEZDİ, GÖRDÜ, DİLBURNU DENİZ FENERİNİ İNCELEDİLER

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Engelsiz Kuş Gözlem Kulesini gezerek bölge hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gastronomi Günü etkinliğine katılan ziyaretçiler Altınova Belediyesi Hersek Dilburnu Deniz Fenerinde incelemelerde bulundu.

“GASTRONOMİ GÜNÜ” HEPİMİZİN BAŞARISI

Altınova Belediye Başkanı Dr.Metin Oral, İGF Etik Kurulu Başkanı Gazeteci Soner Kılıç ve İGFA Bölge sorumlusu Gazeteci Özden Demirci’ye önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Oral, “İlkini Gerçekleştirdiğimiz “Gastronomi Günü” bizim için çok önemli bir çalışmaydı arkadaşlarımızın başarısından çok şey elde ettik, seneye daha tecrübeli olarak hazırlanacak başarımızı sizlerle paylaşacağız. İlçemiz, turizmin yanında gastronomide de marka olma yolunda ilerliyor. Zenginliklerimiz en büyük değerimizdir dedi. Başkan Oral, birçok noktada çeşitli alanlar oluşturulduğundan bahsederek önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını” belirtti.

VALİ KAYA, “ÜRÜNLERİMİZİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Yalova Thermal Boutique Hotel’de  Atatürk’ün Köşkünde gerçekleşen öğlen yemeği sonrası “Gastronomi Günü” etkinliği hakkında bilgi alışverişinde bulunan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Etik kurulu başkanı Gazeteci Soner Kılıç ve İGFA bölge sorumlusu Gazeteci Özden Demirci’ye açıklamada bulunan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Yalova’nın kendine has coğrafi işaretli ürünlerinin olduğunu ve bu ürünlerin Türkiye pazarında hak ettiği yere gelmesi için hep beraber çalışılması gerektiğini.” belirtti.

YALOVA VE ALTINOVA PROTOKOLÜNDEN YOĞUN İLGİ

Yalova Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla ilki gerçekleşen “Gastronomi Günü” Programında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, turizmciler ve gazetecileri Altınova’da ağırladı.

ÖĞLEN YEMEĞİ TARİHİ KÖŞKTE VERİLDİ

Gastronomi Gününe ev sahipliği yapan İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü ve Turizm Derneği, Yürüyen Köşk ziyaret edildikten sonra Yalova Valiliği ve Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yalova Gastronomi Günü “etkinliğine katılan Gazeteci ve Turizmcilere Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla Yalova Thermal Boutique Hotel’de “Atatürk’ün Köşkünde” yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğlen yemeği verdi.

SEMPOZYUM İLGİ GÖRDÜ

Sanayi ve Ticaret Odası ile Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi Sempozyumda konuşan GTD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Boztepe, bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası Sempozyumu toplantısı ile Gastronomi Sektörü ’ne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑