Yaşam

Konya Selçuklu'da sağlığa yeni bir yatırım daha

Konya'da Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğiyle Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak Selçuklu Bezirci Hacıveli Ağa Vakfı Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü imzalandı.KONYA (İGFA) - Selçuklu B...

18 Kasım 2025 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 26 kez okunmuştur

Konya Selçuklu'da sağlığa yeni bir yatırım daha
Konya Selçuklu'da sağlığa yeni bir yatırım daha

Konya'da Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğiyle Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak Selçuklu Bezirci Hacıveli Ağa Vakfı Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü imzalandı.

KONYA (İGFA) - Selçuklu Belediyesi, ilçede nitelikli sağlık hizmetlerini artırmak amacıyla yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Yazır Mahallesi’nde inşa edilecek Selçuklu Bezirci Hacıveli Ağa Vakfı Aile Sağlığı Merkezi için belediye, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Bezirci Hacıveli Ağa Vakfı arasında protokol imzalandı.

Merkez, 600 metrekarelik alanda 6 hekim ve 6 aile sağlığı çalışanının aynı anda hizmet verebileceği kapasiteye sahip olacak. Gebe izleme odası, bebek izleme odası, tıbbi müdahale odası, laboratuvar ve eğitim salonu projede yer alıyor.

“SAĞLIKTA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hayırsever Mustafa Ulvi Bezirci’ye teşekkür ederek, Konya’da hayırseverlerle çok sayıda sağlık yatırımını birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
Pekyatırmacı, “Selçuklu’da toplum ruh sağlığı merkezinden aile sağlığı merkezlerine kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Bu yeni merkezle Yazır Mahallesi’ndeki mevcut 68 No'lu Aile Sağlığı Merkezi’ni daha nitelikli bir hizmet binasına kavuşturacağız” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz, Selçuklu Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelere teşekkür ederek, “Ne zaman bir hayırda yarışacak olsak belediyelerimiz hep destek verdi. Bağışçılarımızla birlikte bu iş birliği bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVER BEZİRCİ: “VAKFIN KURUCUSUNUN HAYRINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Vakıf Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci ise merhum Hüseyin Büyükbezirci’nin Konya için başlattığı hayır geleneğini sürdürmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek belediyeye ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Konuşmalar sonrasında protokol imzalanarak yeni Aile Sağlığı Merkezi için süreç resmen başlatıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑