Dünya

İletişim'den Roma'da 'BM' paneli -

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Roma’da “BM Güvenlik Konseyi Reformu” paneli düzenlediANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İtalya'nın başkenti Roma'da "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Refo...

27 Nisan 2022 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 368 kez okunmuştur

İletişim'den Roma'da 'BM' paneli -
İletişim'den Roma'da 'BM' paneli -

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Roma’da “BM Güvenlik Konseyi Reformu” paneli düzenledi

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İtalya'nın başkenti Roma'da "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Bir Yaklaşım" konulu panel düzenledi.

Westin Excelsior Otel'de düzenlenen panele, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, KKTC Roma Temsilcisi Mustafa Davulcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Moderatörlüğünü SETA Vakfı Washington Araştırma Direktörü Doç. Dr. Kılıç Buğra Kanat’ın üstlendiği panelde, İtalya’nın Eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Trento Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler Okulu Öğretim Üyesi Prof. Giuseppe Nesi, Uluslararası Politikalar Çalışma Merkezinin (CeSPI) Türkiye Gözlemci Koordinatörü Valeria Giannotta, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ünver Noi ve Ankara Yıldırım Beyazit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Yücel Acer, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) yönelik reform taleplerini güncel uluslararası gelişmeler bağlamında ele aldı.

Panelde, son yıllarda yaşanan birçok sorun karşısında uluslararası toplumun ve uluslararası kuruluşların büyük sınamalarla karşı karşıya kaldığı ve bu sınamalar karşısında uluslararası sistemin etkisiz kaldığına işaret edilirken BMGK reformunun gerekliliği vurgulandı.

BMGK'deki daimi üyelik sistemi, veto hakkı, temsil sorunu gibi reform istenilen konu başlıklarının değerlendirildiği panelde, BM reformuna ilişkin Türkiye ve İtalya’nın önerileri ele alındı ve bu çerçevede gerçekleşebilecek iş birliği imkânları üzerinde duruldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑