whatsapp
Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..

Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..

16 Nisan 2023 Saat: 14:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 967 kez okunmuştur

www.yedincigunhaber.com 7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

Ali Kemal Aydın’ın Karadenizli olması mı, dobra dobra konuşması ve açık sözlü olması mı, her şeyi net vurgulaması mı, birinin yanlışına doğru dememesi mi.

Sizce bunlardan ötürü mü Ali Kemal’in haykırmasını görmemezlikten, duymamazlıktan geliyorsunuz.

Yazık yazık, 18 yıldır bu bölgenin kentleşmesi ve yaşanabilir bir şehir olması için mücadele etmenin karşılığı elbette ki duyarsızlığınız olmamalıydı.

Bölgede el uzatmadığı, destek vermediği insan kalmamış, binlerce insana umut olmuş, sıkıntılarına çözüm noktasında bir çare olmuş her kesin abisi Ali Kemal Aydın beklediklerini, umduklarını maalesef yaşayamamış.

Ali Kemal Aydın, maddi manevi hiç bir sıkıntısı olmayan aile kavramına saygılı bir iş insanımız iş hayatında Gebze ve bölgesinden kazandığı varlığını Gebze’ye vefa borcu olarak addederek yola çıkan bu maneviyatını hizmet etmek yoluyla Gebzelilere ulaştırmak için çalışan bir kardeşimiz, abimiz canımız değil midir.

Yıllarca yaptığı çeşitli toplantılarda avaz avaz bağıran parantez arası ufak tefek mesajlar veren bu mesajları algılamayanları düz cevaplarıyla gönderme yapan Ali Kemal Aydın’a özgü sözlerini burada yenilemenin bir anlamı yok, nasıl anlatayım çünkü bizde anlama kültürü yok.

Ali Kemal Aydın, hiçbir beklentisi olmadan yaşadığımız kent ve çevresinde, belki Kocaeli il sınırlarının dışına çıkan bir çalışmaya imzasını koyan, bu gün benim diyen hiç birimizin bu cesaretle, bu kadar maddi yatırımın altından kalkamayacağını tabii ki iyi biliyoruz.

Ali Kemal Aydın, milletimizi yaşadığımız o karanlık günlerden kurtararak Türkiye Cumhuriyetine kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Teknolojik çağın yaşantısıyla çok hızlı yetişen yeni nesil gençlerimizin unutmaması için kurum, kuruluş ve STK’lara hediye ettiği 400 adetin üzerinde Atatürk’ün 3 boyutlu tablosuyla adından söz edilen isim değil midir.

Ali Kemal Aydın, siyasilere seslenerek mevcut seçim sistemi ve seçim kanunun değişmesi için uyarılarda bulunmuş, bu düşüncesini yasallaştırmak için önemli adımlar atarak mecliste halkın sesi olabilmek için hazırlıklarını üst düzeyde tamamlamış, çıktığı yolda ve çok önemli bir konuma geldiğinde siyasi liderin beklenmeyen bir açıklamasının kendisini ve ülkesini rahatsız edeceği inancıyla geri çekilen, yapılan çağrıların ne yazık ki, Gebze sevdalısı  Ali Kemal Aydının geri adım atmasına yeterli olmamıştır.

Ali Kemal Aydın, kararlı ve azimlidir, kimseye kırgın olmamış, hiç kimseye küsmemiş kin ve nefret duygusu içinde olmamıştır, o bir baba, o bir dede dir, yüreğinde insan sevgisiyle çevresine bakan iyi bir vatanseverdir.

Ali Kemal Aydın’ı biliyorum siz hiç unutamayacaksınız,

Ali Kemal Aydın gibi bölgeye sahip çıkarak yola çıkan değerlerinde yok olmaması için Ali Kemal Aydın gibi düşünenlere sahip çıkılmadığı sürece İstanbul ve Kocaeli’nin arka bahçesi olan Gebze’de ne değişecek merakla bekliyoruz.

Ali Kemal Aydın, yaşananlardan söylemlerden ders almayanlara, “Olursa Olur Suyu, Olmazsa Hamur Suyu” vur kıçına tekmeyi gitsin demiştir.

Hacı Ali Kemal bey seni anlamak çok önemlidir.. Sevgilerimle..

 

 

 

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Geleneklerimizi yaşatmak için yarışan biri…9 Kasım 2021 Saat: 00:52
Doğu Anadolu Bölgesinin Serhat illeri Kars ve Ardahan’da Anadolu geleneklerinin tamamı günümüze değin yaşanır, yaşatılır.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑