Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

BAYRAMLARI YAŞAMAK BİR DUYGUDUR

Bayram heyecanı yaşlısı içinde genci içinde bir başkadır, bu duygu milli ve dini bayramlarda hep aynıdır o anı yaşamak ise çok önemlidir.

7 Eylül 2017 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 4.273 kez okunmuştur

BAYRAMLARI YAŞAMAK BİR DUYGUDUR..

Bayram heyecanı yaşlısı içinde genci içinde bir başkadır, bu  duygu milli ve dini bayramlarda hep aynıdır o anı yaşamak ise çok önemlidir.

Birkaç gün önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazanılan 30 Ağustos Zafer bayramının 95. Yılını onurla, gururla kutladığımız gibi birkaç gün sonrası kutladığımız Mübarek Kurban bayramında kurban kesmeyi her kese Allah nasip kısmet etsin. Bizde bu mübarek günde o duyguyu tam anlamıyla yaşadık.

Geçmişin güzel ve anlamlı günlerinden biri olan mübarek kurban bayramı binlerce hatırası ve bayram  heyecanı hafızalarımızda önemli yer tutar. Bayram namazı sonrası başlayan kurban kesme heyecanı nı gün içinde görmek ve yaşamak ayrı bir duygudur.

Büyüklerimizden gördüğümüz o güzel  bayram hatıraları ve gelenekleri bizim yaşamımızda olduğu gibi şimdiki gençliğinde özen gösterdiği bayram günleri  olmalıdır.

Geçmişin hatıraları ile var olduğumuz geleneklerimiz bu gün bizim bayramlara verdiğimiz değeri umarım ki gençlerinde koruyarak devam ettirmeleridir.

Çocukluğumuzda milli bayramlarda alanlarda olmak coşkusu ve törenlere katılma heyecanı, dini bayramlarda ise yeni kıyafetler giymek, ellerimize kına yakmak, büyükleri ziyaret etmek, bayram harçlığı almak ve en güzeli ise evlerden şeker toplamaktı.

Günden güne kaybolan  milli duyguları yaşatmak geçmişin güzel günlerini anarak yeniden canlandırmak ve yeni yetişen  gençlerin bu duygularla bayramları önemsemelerini sağlamakla mümkün olmalıdır.

Bayramlar birliğin, bütünlüğün ve kardeşliğin pekiştiği günler olmalıdır.

Herkesin bayramını içtenlikle  kutluyorum saygıyla esen kalın ..

Özden DEMİRCİ

Gazeteci-Yazar

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑