Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

EĞİTİMDE 40 YIL VE ÖĞRETMEN MURAT KAYA

Darıca Final Okulları Kurucu Genel Müdürü bölgemizin başarılı öğretmenlerinden Murat Kaya meslekte 40.yılını yüzlerce başarı ve anılarıyla geride bıraktı.

3 Mart 2018 Saat: 10:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 4.595 kez okunmuştur

İLKELİ ÖRNEK ÖĞRETMEN

Darıca Final Okulları Kurucu Genel Müdürü bölgemizin başarılı öğretmenlerinden Murat Kaya meslekte 40.yılını yüzlerce başarı ve anılarıyla geride bıraktı.

Bir Ülkede Öğretmen olmak çok kolay değil. Kendini gerçekten ülkenin gelişmişliğine, bilimine adamış öğretmenlere saygımız elbette sonsuz.

İlkeli yetişen, Ülkesine vatanına sahip çıkan, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş , laik demokratik ilkesiyle ülkesine hizmet eden öğretmenlerden biri olmak çok önemli.

Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan adım adım yürüyen bugün meslek hayatında binlerce çocuğun eğitiminde ki başarısına imzasını koyanlardan biri bölgemizdeki okullarda öğretmenlik, İdarecilik, sosyal sportif kültürel bilimsel etkinlikler yönetici ve okul müdürü olarak geçiren Öğretmen Murat Kaya’nın hizmet ettiği ve görev yaptığı yerleri, okulları saymakla bitmez 31 yılı Gebze’de toplam 40 yıl  dile kolay..

Öğretmen Murat Kaya’nın başarılarını bildiğim kadarıyla bir kaçı,

Zübeyde Hanım İlkokulunda görev yaparken okullar arası Voleybol Turnuvasında Türkiye  2.si oldu.(Mehmet Özdemir ile)

Eşrefbey İlk İlkokulunda halk oyunları Ardahan ekibiyle Türkiye 4.sü oldu.(Fikret Balcı ile)

Marmara ve Türkiye çapında bir çok Bilimsel yarışmaların 3.lüğü.

İl İl Türkiye Kardeş okul projesi.

61.İlin katıldığı etkinlik.

Öğrencileriyle Sevgi Pınarı.

Çocukların Dünyası Şiir kitapları.

Kentimiz Gebze Kitabı.

Gebze Belediyesi Beksem Kuruluşu.

Halk Oyunları THM. Vb çeşitli çalışmalar içinde bulundu.

Uluslararası Çocuk ve Barış Festivali ile yıllarca Gebze’de Festivaller öncülüğü

Uluslararası Festivallere katılımlar.

Daha önce Gebze'de ve şimdi Darıca'da çok uzun yıllardır devam eden bir projeyi hala yürütmekte Üniversiteler Darıcada buluşuyor projesini yürüterek binlerce öğrencimizi Ülkemizden ve uluslararası üniversitelerin katıldığı etkinlikte Darıcayı üniversitelerin önemsediği bir kent haline getiren eğitimci Murat Kaya öğrencilerin eğitimdeki tercihlerine klavuz olmuştur.

Ve Hasretine Tutunalı Şiir kitabını yazarak halkın gönlünde unutulmayacak güzel sözlerin sahibi oldu.

Murat Kaya, sözünde mert, yüreğinde insan sevgisi olan biridir bencil değildir.

Çalışkan, dürüst ,üretken, paylaşımcı, yaratıcı kendini bilime eğitime adamış yürekli Anadolu çocuğudur.

Hizmet etmeyi, eğlenmeyi, gezmeyi , anlatmayı çok sever.

Murat Kaya önemli gün ve gecelerde keyfi yerinde ise bağlaması ile size Anadolu’yu gezdirir saz çalıp Türkü söylerken profesyonelleri aratmaz. sesi güzel sözü güzel birde arada söylediği fıkralara karnınız cırılıncaya ( Patlayıncaya) kadar gülersiniz.

Anlatmaya çalıştığım Öğretmen Murat Kaya daha ne yapsın ki, 40 yıl öğretmenlik yaptığı yaşamında dün yöneticiliğini yaptığı okulunda öğretmen ve yönetici arkadaşları tarafından hatırlanmış ve kesilen pasta ile 40. Yılını kutlamış.

Murat Kaya, kendisi gibi öğretmen Şafak hanımle evli Kars Kafkas üniveritesinde öğretim görevlisi olan bir kızı ve mühendis olan iki erkek çocuklarıyla mutlu bir aileye sahip yaşamını sürdürmekte.

Öğretmen Murat Kaya dün olduğu gibi bugünde eğitimdeki başarılarına inanmış bu gençliğin sana çok ihtiyacı var bilesin.ki Murat Kaya bir daha dünyaya gelmeyecek..

 

Yolun açık olsun, sağlıklı çalışma yılları dileği ile hoşça kal öğretmenim.

Özden DEMİRCİ

 

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑