whatsapp
Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

Geleneklerimizi yaşatmak için yarışan biri…

Doğu Anadolu Bölgesinin Serhat illeri Kars ve Ardahan’da Anadolu geleneklerinin tamamı günümüze değin yaşanır, yaşatılır.

9 Kasım 2021 Saat: 00:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 1.497 kez okunmuştur

Doğu Anadolu Bölgesinin Serhat illeri Kars ve Ardahan’da Anadolu geleneklerinin tamamı günümüze değin yaşanır, yaşatılır. Bülent Kömürcü, doğduğu kentten çok uzakta yaşayanlara yılda bir kez düzenlediği gecelerle yaşatmak için adeta kendisi ile yarışan biri.

Bu gelenekler sadece Kars ve Ardahan’da yaşayanlar tarafından sürdürülmüyor. Doğup büyüdükleri  köy ve şehirlerin dışına çeşitli nedenlerden ötürü göç etmiş çeşitli  yöre halkı da bu geleneklerden vaz geçmemiş aksine daha sık ve daha uygun bir şekilde yaşadıkları kentlerde de bu geleneklerine bağlı yaşamlarını sürdürmektedirler.

Balı, Kaşarı, peyniri ile meşhur bin bir doğa güzelliklerine sahip serhat ilimiz Ardahan’da sürdürülen bir çok gelenek vardır. Yemekleri ile zengin bir mutfağa sahip Ardahan’da Kaz ve Kaz Mantısı çok önemli bir ikramdır. Özel günlerde yapılır ve misafirlere ikram edilir.

Bizim memleketimizde kaz mantısı yemek ve ikram etmek çok önemlidir. Kaz eti yemek damak tadını bilenlerin vaz geçilmez yemeğidir.

Ardahanlıları gelenekleri içinde tutmak için yılda bir kez düzenlediği çeşitli programlarla bir araya toplayan , Ardahan’lı olmaktan her defasında onurlanan merkezi Darıca’da bulunan Batıyakası Medya Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kömürcü’yü  çalışmalarından ötürü alkışlıyorum.

Bölgemizde düzenlediği çeşitli etkinlik ve programlarla tanınan gazeteci ve televizyoncu Bülent Kömürcü’yü Darıca,Gebze, Çayırova ve Dilovası’nda tanımayan bilmeyen kalmamıştır sanırım.Çünkü o doğduğu ve doyduğu kenti birleştiren ve kaynaştıran  bir Ardahan’lıdır.

Gelenek haline gelen ve her yıl gerçekleşen kaz gecelerinin mimarı Bülent Kömürcü, düzenlenen gecelerde bölgede yaşayan ve yaşadığı kente katma değer katan  iş adamlarına, yöre halkıyla iç içe olan STK’ların kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticilerini onura etmekte,  hemşehrilerine Kaz ikram ederek unutulmayacak programlara imza atmaktadır.  Kömürcü’nün tek amacı ise birlik beraberlik ve dayanışmadır.

Gelenekleri yaşatmak için adeta seferber olmuş Bülent Kömürcü kardeşim için evet bu yazdıklarım yazamadıklarımın bir kısmı.  Yaşadığı yeri olduğu kadar geldiği yöresini de seven her insan gibi, yöresinin sevdalısı olan kardeşim Bülent Kömürcü 4.üncü  gecesinde gerçekleştireceği programla, yöre halkını yine  buluşturacak,  bu kente değer katan hemşehrilerini yine onura edecek, dayanışmanın ve dostlukların güçlenmesine imkan verecek.

Kömürcü’yü başarılarından dolayı kutluyorum.  Hep böyle güzelliklerle var ol kardeşim.

Saygılarımla esen kalın!

 Özden DEMİRCİ /Gazeteci-Yazar

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑