whatsapp
Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”

Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.

23 Ekim 2022 Saat: 14:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 1.598 kez okunmuştur

Sevgili okurlarım bu yazımda Gebze Sevdalısı iş insanı Gebze Ticaret Odası eski meclis üyesi Ali Kemal Aydın’ı biraz değerlendirmek, onun hayallerinden söz etmek, çalışmalarından mutlu olanlarla, endişelenenlere açıklamalarım olacak.

Yarı ömrünü, hayatını kazandığı kente adayan, yaşamında kazandığı varlığını kent insanına vefa borcu sayan,

birilerine göre kaâla alınmayan,

birilerine göre biraz eksiktir konuşur durur alışıla gelmiş şeyler,

birilerine göre gırgır şamata,

birilerine göre dinle geç diye düşünenlere yıllarca her türlü desteği veren kapısını çaldıkları kafayı yemiş bu dedikleri bu adam onlara her zaman maddi manevi destek vermiş ama çıktığı yola adım atmak için yıllarca anlattıklarından bir şeyler alamayanlara inat önemli adımlar atarak adından sıkça sözü edilen, görev yaptığı yıllarda, yaptığı çalışmalar ve dik duruşuyla hafızalarda önemli tarihler bırakan elbette ki, Gebze  Ticaret Odası eski meclis üyesi  Ali Kemal Aydın’ı anlamayanlara, dinlemeyenlere, bilmeyenlere buradan ileteceğim bir notumuz olsun istedim.

Geçmiş yıllarda devletin önemli bir kademesinde görev yapmış Karadenizli ve köklü bir ailenin beş çocuğundan biri, eğitimini babasının görevi nedeni ile Güneydoğuda kaldıkları bir ilimizde tamamlamış  Koç Grubu ailesi içinde 30 yıl hizmet verdiği işinden emekli olmuş ailesi adına halkın faydalanacağı kamu alanlarına bağışladığı kurum jinakarıyla varlıgını sürdüren mütevazi ailesiyle yaşamını idame ettiren  3 evlat sahibi hayır sahibi yardımsever Ali Kemal Aydın’ı tanımayan bilmeyen yoktur. Dede olan Ali Kemal Aydın, AliKemal unutulmasın diye torununa da Ali Kemal ismini vererek kendisini ölümsüzleştirmiş biri.

Ali Kemal Aydın, geçirmiş olduğu bir rahatsızlık süreci sonrası çok önemli sağlık kuruluşunda önemli bir tıp adamından aldığı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş,  geniş bir çevresiyle yaşamını idame ettiriyor. 

Aydın, bazen çat kapı yaptığı dostlarını ziyaret ederek günü değerlendirir,  iyi tavla oynayıcısıdır, şamatayı ve oyundaki ciddiyetini iyi korur.

Randevu alarak ziyaretler gerçekleştirir gerçekleştirdiği ziyaretlerde kente dair önemli konuşmalarıyla gündem olur.

Aydın'ın en önem verdiği şey ise randevu saatine riayet edilmesidir.

Yerel basın onun çok önemli saydığı bir yerdir, yaptığı ziyaretler ve yaptığı açıklamalarıyla basına manşetlerle kentin sesi olan Ali Kemal Aydın, sıkıntılı günlerden bugün kü  çağdaş, modern ve aydın bir dünyaya kavuşturan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaklaşık 350 adet 3 boyutlu Atatürk tablosunu kentin yöneticilerine kurum, kuruluş, STK’ların başkan ve yöneticilerine hediye ederek bundan aldığı hazı yaşayan biri.

Karadenizli, dobra konuşan açık sözlü, söylenmesi gerekeni hiç çekinmeden bulunduğu alanda söyleyen renkli kimliği nedeniyle işte Ali Kemal Aydın bu dedirten biri, halka mal olmuş sözleriyle tanıdığımız Ali Kemal Aydın, yaş gelmiş altmışa diyerek kenara çekilenlerden değil  O gün içerisinde boş vakitlerini kitap okuyarak geçiren adı gibi aydın biri. Bilmediğim, öğrenmediğim bilgi bilgi değildir diyerek bol bol seyahat ederek gezip görmenin önemine değinen Ali Kemal Aydın’a (Allah benim gibi sadece boy vermemiş ) takılan nasibini fazlasıyla alır diyebilirim.

Yaşamını Gebze ve bölgesinde kazanarak bugünlerimize şükür olsun diyen Ali Kemal Aydın’ın elbette ki hayalleri vardı, hayatında 3 Karadenizliden övünerek her zaman söz eden Ali Kemal Aydın,  rahmeti devlet adamları, Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu ve Alaattin Kurt’u yaşamında, çalışma ve projelerine örnek almış bu itibarla kendi yaşamına yön verirken Gebze ve bölgesinden aldığı maneviyatı benim vefa borcum diyerek siyasi alanlarda görev almak ve hizmetleriyle anılan 2. Alaattin Kurt olmak için siyasetle tanışan, yaptığı görüşmeler, attığı adımlar sonra bugün bir siyasi partiden kendisine tanınacak bir şansla bölgeye sunacağı , yapacağı hizmetleri şimdiden projelendiren Ali Kemal Aydın, “bu kentin insanına benim çok borcum var yüce rabbim nasip ederse vermek istiyorum” diyerek mücadele azmini sürdüren, “ Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu” diyerek geçiştiren  Ali Kemal Aydın’a çıktığı yolda olumsuz bakanlar, çıktığı yolda farklı söylemler içinde olanlar, çıktığı yolda makamından mevkisinden korkanlar size bir şey söyleyeyim mi Ali Kemal Aydın’ın hiç birinizin makamında mevkisin de ve yerinde gözü yok olmayacak ta bu böyle bilinmeli. şu nuda belirteyim ki onlar Ali Kemal Aydın'dan daha çokmu akıllı san ki..

Makam ve mevkilerde olanlar önce kendilerine sonra Ali Kemal Aydın’a dönüp baksınlar. Ali Kermal Aydın, Dobra ve Açık sözlü arkasında korktuğu, sakladığı bir şey yok.

Hoşça kalın..

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Geleneklerimizi yaşatmak için yarışan biri…9 Kasım 2021 Saat: 00:52
Doğu Anadolu Bölgesinin Serhat illeri Kars ve Ardahan’da Anadolu geleneklerinin tamamı günümüze değin yaşanır, yaşatılır.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑