whatsapp
Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

Aday belirleyemiyorlar….

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.

28 Ocak 2024 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 1.488 kez okunmuştur

Siyasi partiler rakiplerine göre daha güçlü bir aday üzerinde netleşemedikleri için adaylarını belirleyip açıklayamadılar.

Olan seçmene, vatandaşa olacak fakat, vatandaşta sanırım ki bu oyunlara kanmayacak kente daha iyi hizmet edecek belediyeyi gerçekten daha iyi yönetecek başkan adaylarını belirlemede daha akıllı davranacak.

Sandığa giden vatandaş siyasi partiye bakmaksızın uygun gördüğü adaya oyunu kullanacak. Partisinin adayından yana tercihini kullanacak seçmende bu seçimlerde çok farklı düşünecektir.

Mevcut belediye başkanları potansiyel aday, yeniden bu makamlarda kalmak için çalışmalarını yürütürken aynı partiden ve diğer siyasi partilerden birden çok aday adayı göreve talip, partilerinin genel merkezinden isimlerinin açıklanmasını bekliyor.

1968’yılından beri Gebze’de ikamet ediyorum bugüne değin yapılan seçimleri ve seçilen belediye başkanlarını gördüm.

Fakat bu kadar sıkıntılı bir ne seçim, nede aday belirleme görmedim.

Seçimlere sayılı günler var adayını belirlemeyen iktidar ve muhalefet partisi neyin peşindedir bilmiyoruz.

Gebze, Büyükşehirli il olmayı bekleyen Kocaeli’nin en büyük ilçesi fakat ne iktidar nede muhalefet burada belediye başkanını belirleyemedi.

Siyasi partilerin genel merkezi ile il başkanlıkları arasında kalan adayların belirlenememesi karşılıklı sıkıntılarla günden güne uzaması herkesi bunalttı artık.

Seçim yapılacak ilçede seçimi hangi adayı ile alacağını ilçe başkanından, ilçe yönetiminden başkası bilebilir mi..

Gebze Türkiye ekonomisinin sağlandığı ve yönetildiği çok büyük bir kent, bu kentte gündüz ve gece nüfusunun kaç olduğuna lütfen bir bakın. Bu kent sizin Ankara’dan baktığınız gibi yönetilmiyor.

Halkın hizmet alması rastgele bir adayın atanması ile sağlanamaz, aday olmasının yanı sıra seçimi kazanacak ve halkın, seçmeninde istediği bir adayın olması çok önemlidir.

Mevcut belediye başkanları değerlendirilmeli ama aday gösterilecekler ise bunlarla kıyaslanarak hesap kitap yapılmalıdır.

Gebze’de durum neyse, Çayırova’da, Darıca’da ve Dilovası’nda dada aynı sıkıntılar mevcut.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim heyecanının olmadığı sönük bir sürecin bedeli kim ve kimlere mal edilecek bunların sıkıntısını, bedelini kim mi ödeyecek elbette ki VATANDAŞ..

Seçilecek kişi sallana sallana vatandaşın beş yılını istediği gibi kullanacak çoook yazık Çook.

Sağlıcakla kalın..

Özden DEMİRCİ

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Geleneklerimizi yaşatmak için yarışan biri…9 Kasım 2021 Saat: 00:52
Doğu Anadolu Bölgesinin Serhat illeri Kars ve Ardahan’da Anadolu geleneklerinin tamamı günümüze değin yaşanır, yaşatılır.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑