whatsapp
Özden DEMİRCİ
Özden DEMİRCİ

GEÇMİŞİ YAD ETTİM....

16 Ocak 2016 Saat: 21:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 4.563 kez okunmuştur

Geçmişi yad etmek ve geleceğe bakmak çok önemlidir,  insan yaşamı farklılıklarla doludur, bazen çok uzaklara dalar gözleriniz bazen de özlem duyarsınız geçmişteki güzel günlerinize.

Hayatın her anı sizi götürse de yaşamın derinliklerine, dalsanız da unutamadığınız o düşlere çok şey vardır ki, sizi yaşadığınız hayata bağlayan bir anı vardır  mutlaka.

Evet mesleğin şimdi neresindeyim demiyorum fakat 41 yıl önce büyük düşler ve hayallerle  başlamıştım gazeteciliğe.  Akranım yoktu, benden çok büyük makam ve mevki sahibi ağabeylerim vardı o zaman. Bugün onurla temsil ettiğime inandığım ve yakamdan hiç çıkarmadığım rozetimle mesleğin her alanında çalıştım, insan haklarına saygıyı temel kılarak, kurum ,kuruluşların hak ve özgürlüklerini koruyarak, doğru diye inandığım, gördüğün, tanık olduğum her anı kamu ile paylaşırken insan yaşamının  bu yakasını da hep dikkate aldım.

Saygınlığı ve saygıyı meslekte esas kıldım. Haber servislerinde çalıştım,köşe yazdım, araştırma yazıları ve haberleri yazdım. Gazetelerde genel yayın yönetmenliği, haber müdürlüğü, grup başkanlığı,çeşitli ulusal ve yerel gazetelerde  ilçe temsilciliği yaptım , kent kulislerini kaleme aldım. Köşe yazıları ile kamuyu aydınlattım ikaz ve uyarılarda bulundum.

Yeni kurulan gazetelerde üst düzey yöneticilik yaptım. Kısacası ben tam 41 yıllık gazetecilik mazisi ile Gebze nin geçmişine tanıklık eden,  bir dönemler Gebze Anadolu Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı o zaman Tercüman gazetesi muhabiri olan M. Münip Özköse ve yine o dönemler Hürriyet gazetesinde muhabir olan Gürol Kara ile Gebze’den ulusala haber gönderen gazeteciler yani bizler vardık o zamanlar bende Milliyet gazetesi Gebze muhabiri olarak kente hizmet ediyordum.  Mesleğim süresince ülkemin güzel yerlerini gezdim, çalıştığım süreçlerde çeşitli kurum ve kuruluşlardan belge ve plaket aldım bunlarda çalıştığınız süreçte sizi mutlu eden şeylerdir. O zaman yine birlikte çalıştığımız Günaydın Gazetesi Gebze muhabiri Mehmet Biçer, Milli gazetede muhabiri Nazmi Işıkveren, Polis Haberlerinde Ali Şükür vardı. Hayatta olanlara Allah sağlık versin. Ölen arkadaşlarıma da Allahtan Rahmet diliyorum.Bizler o zaman Gebze de basını temsil eden gazetecilerdik. Yıllar sonra Gebze o kadar gelişti ki, Gebze Gazetelerin ve Gazetecilerin şehri oldu.

Gebze’de bugün özellikle çok önemli günlerde bakıyorsunuz ki  basına ayrılan yerlere oturan yüzlerce genç ve hepsinin gazeteci olduğunu öğreniyorsunuz. Kamuyu aydınlatan haberleri takip eden alanlarda ki gazetecilere bakıyorsunuz ki  maalesef bu işi görev bilen ve çalıştıkları gazetelerin haber servislerine haber toplayan hep aynı üç beş gazeteciden başkası yok, o yemekli toplantılara gelenleri hep merak ettim nerede gazetecilik yaparlar diye yinede öyle kalsın.

Gazetecilik çok onurlu ve halkın güvenine layık bir meslektir. Bu mesleğin bu duygular içinde sürdürülmesinden  hep yana oldum. Sevgili okurlarım çözüm noktasında olmak kadar güzel hiçbir şeyin olmadığına inandım. Bugün Kocaeli Pusula Gazetesinde keyifle onurla çalışmaktan da son derece mutluyum.

Mesleğin 41. Yılını geride bırakırken yeni yılda herkese sağlık ve mutluluk dolu nice seneler diliyorum.

 

Saygılarımla efendim. Esen kalın.

YORUMLAR

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Aday belirleyemiyorlar….28 Ocak 2024 Saat: 23:58
Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler yaşadığımız bölgede ilçe belediye başkan adaylarını neden açıklayamadı.
CHP Kocaeli’de mağdur oldu..19 Nisan 2023 Saat: 10:25
28. Dönem Millet Meclisini oluşturacak Milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 Tarihinde gerçekleşecek seçimlere halkın iradesi yön verecek.
Ali Kemal Aydın'ı anlamak, anlatmak lazım ..16 Nisan 2023 Saat: 14:30
Gebze’de önemli ve büyük bir kesim tarafından tanınan, gönlünde yaşattığı koskocaman Gebzelilik sevdasıyla bölge ve yöre halkına zaman zaman yaptığı açıklamalarıyla önemli mesajlar veren Ali Kemal Aydının anlaşılamamış olması çok büyük kayıp..
“Olursa olur suyu, Olmazsa hamur suyu”23 Ekim 2022 Saat: 14:31
Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün hiç kimse yapılanları göz ardı edemez, hele hele konuşulanları unutmak elbette ki hatırlamamak hiç olmaz.
“Bu adamlar ne konuşuyorlar”…!!!!3 Mart 2022 Saat: 10:44
Geçtiğimiz hafta sonu Darıca Karslılar Derneğinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Kaz gecesine davetli olarak bende katıldım.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑